Information från gårdagens möte

Den 21/2 höll SLU:s ledning med rektor Lisa Sennerby Forsse i spetsen ett möte med studenterna vid SLU i Skara med anledning av det nyligen fattade bestlutet att omlokalisera samtliga utbildningar i SLU Skara till Ultuna, Uppsala. Efter en kort presentation av beslutet tilläts studenterna att ställa frågor.

Det förtydligades att inga studenter som utbildas i Skara nu kommer att behöva flytta. Detta står tydligt i beslutet som fattades samt studenter som antas enligt en läroplan har rätt att fullfölja den på den ort som från början angivits. Det var lite oklart huruvida studenterna skulle behöva ta sig till Uppsala för vissa moment eller inte.

Nästa årskull studenter på både EoD och DSS kommer att gå sitt första år i Skara men sedan slutföra årskurs två och tre i Uppsala. Detta innebär att de studenter som började 2012 kommer att vara de sista som är kvar på campus Skara år 2015, därefter kommer all utbildning att vara förlagd till Uppsala. Ledningsgruppen lovade att det skulle finnas tillräckligt med lärare på plats i Skara för att driva utbildningen på bästa möjliga sätt, dock saknas i nuläget en mer detaljerad plan över hur man ska hantera den sista årskullen studenter som enbart kommer att ha kurser med lärare från Uppsala.

SLU i Skara kommer dock inte att avvecklas helt utan kommer att finnas kvar som en forskningsstation och merparten av den forskande personalen kommer inte att påverkas av beslutet. Vilka lokaler som fortfarande kommer att användas efter att studenterna försvunnit är dock oklart.

Vad det gäller KTC:s resurser och annat material som är nödvänding för utbildningarna lovade ledningen att tillräckliga resurer kommer att finnas kvar på plats i Skara tills den sista årskullen tagit examen

Många frågor studenterna hade rörde kvaliteten på utbildningarna under tiden som flytten kommer att ske och ledningen lovade att de skulle göra sitt absolut bästa för att se till att utbildningar inte blir lidande på grund av flytt av lärare och material. Men en mer exakt plan för hur kvalitetssäkringen ska gå till saknas fortfarande. Stora extraresurser har avsatts från SLU:s sida för att kunna genomföra flytten så smidigt som möjligt och med så lite påverkan på studenternas utbildning som möjligt.

Anna-Lotta Hellqvist, Vice Kårordförande

Annonser

Om Skara Studentkår

Startade 1994 i Skara för studenter på Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) utbildningar som för närvarande är bland andra Etologi- och djurskyddsprogrammet och Djursjukskötarprogrammet.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s