Mer information ang. flytten

Mer information har nu kommit oss tillhanda. Studenter till programmen Etologi och Djurskydd och Djursjukskötare kommer att antas till hösterminen 2013, dessa kommer dock bara att läsa ett år i Skara och kommer sedan att läsa de kvarstående två åren i Ultuna. Hur denna flytt skall ske rent praktiskt finns det ännu ingen information om. Som sagts tidigare kommer studenter som redan påbörjat utbildningar på SLU Skara att få avsluta sin utbildning här.

Målet är att första kursstarten kommer att ske i Ultuna hösten 2014 och SLU:s rektor i samrådan med VH-fakulteten kommer att arbeta för att flytten av utbildningarna från Skara till Ultuna skall ske smidigt och med stor hänsyn till berörda lärare och studenter.

Styrelsen anser att en flytt av SLU Skaras tre utbildningar kommer att gynna utbildningarnas forskningsanknytningar, innehåll och kvalitet samt på sikt ge ett mer effektivt resursutnyttjande i hänseende av personal, lokaler och lärarkompetenser.

Behovet av personal i Ultuna kommer att ses över och en del av den personal som berörs av flytten kommer att erbjudas fortsatt tjänst men det kommer att bli en viss arbetsbrist.

De övriga utbildningarna (hippologprogrammet, skogsmästarprogrammet och landskapsarkitektprogrammet) som berördes av utbildningsutredningen kommer att lir kvar på sina respektive campus.

Therese Alvegard, Kårordförande
ssk_ordf@stud.slu.se

Annonser

Om Skara Studentkår

Startade 1994 i Skara för studenter på Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) utbildningar som för närvarande är bland andra Etologi- och djurskyddsprogrammet och Djursjukskötarprogrammet.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s