Sittningar

Här nedan finns information och regler kring kårens sittningar.

Biljetter
Biljetterna till sittningarna brukar vanligtvis släppas ca en månad innan sittningen äger rum. Detta med undantag för Grisfesten som man kan anmäla sig till samma vecka. Sittningarna kostar vanligtvis för kårmedlemmar 300 kr utan alkohol och 350 kr med, och för gäster 350 kr utan alkohol och 400 med alkohol. Till samtliga sittningar finns 40 gästplatser och ca 120 platser totalt. 

Klädkod

Under sittningarna gäller klädkod kavaj vilket för damer innebär en finare klänning/kjol/byxdress som går under knäna eller kostym (finbyxor och kavaj) och för herrar kavaj (finbyxor och kavaj), jeans accepteras inte. Ifall personalen anser att klädseln är opassande har de rätt att neka personen i fråga inträde. Självklart är man välkommen in ifall man går hem och byter.

Sittningen
När man anländer vid en sittning ska man ha med sig legitimation och eventuellt mecenatkort som man ska uppvisa vid entrén. Kvällen inleds sedan med mingel och innan man går till bords. Innan man slår sig ner sjunger man enligt tradition Skaravisan och därefter serveras förrätten, med följda av huvudrätt och efterrätt. Under kvällen håller toasmasterna i underhållningen som kan bestå av sånger, skålar, spex och tävlingar. När middagen är avslutad som öppnar baren och dansgolvet.

De som arrangerades var:

Grisfesten
Grissittningen äger rum under första veckan av höstterminen som ett avslut på insparken. Enligt tradition serveras under denna sittning fläsk till huvudrätt.

Hernqvistan
Hernqvistan äger rum under hösten till minne av Peter Hernqvist, grundaren av Sveriges första veterinärutbildning här i Skara.

Trandansen
Trandansen äger rum under våren i samband med ett besök till Hjoborgarsjön för att bevittna den årliga trandansen. Enligt tradition serveras under denna sittning sedan fågel till huvudrätt.  Under kvällen utses SLU Skaras egna tranprins då alla män får delta i den en trandans.

Fulsittning
En fulsittning är en simplare sittning där exempelvis aftonklädsel inte krävs och maten är simplare vilket resulterar i att biljetterna är billigare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s