Kårnamn

Alla medlemmar i styrelsen och ordföranden för utskotten tilldelas varsitt unika smeknamn när de tillträder tjänsten, med en motivering varför namnet passar så bra in på just den specifika individen. Detta är motiveringarna:

~¨-*-¨~

Markus: Pater Nöffer

Markus är, som säkert ingen missat, grisbonde. Men han är så mycket mer än så. Han är även ett stort fan av traditioner, för att inte säga gränsen till ålderdomlig och hans största sorg är att titeln greve inte längre används. Markus är även en riktig familjefar. Han ser till att vi klär oss ordentligt, diskar och nattar oss om kvällarna. Han äter också bridge-blandning, går på söndagspromenader och smuttar whisky i sin fåtölj. Han är helt enkelt far till alla barnen (på Kaplan18A.) Markus har även en förkärlek till grävmaskiner. Om paternosterverk är hans favoritgrävmaskin vet vi inte, men han heter numera, i vilket fall som helst, Markus ”Pater Nöffer” Pettersson.

Moa L: Axolotl

Med sitt oemotståndliga lilla smil påminner en axolotl oss om att livet får vara roligt och lite knasigt. Samma oemotståndliga smil och samma inbjudande och medryckande sätt att bjuda på sig själv och andra har Moa. Därför borde hennes kårnamn vara Axolotl! Namnet Axolotl härstammar också från det aztekiska ordet för vattengud och i likhet är Moa även allvetande och har svar på allt.

Linnea: Vintage

Linnéa är one of a kind. Det är som när man letat sig igenom hundra begagnade reklamt-shirts på Stadsmissionen och till slut hittar något fantastiskt. Hon är ett fynd helt enkelt! Alla som känner Linnéa vet dock att hon är en obotlig tidsoptimist, och att man alltid måste vara beredd på att hon kommer minst en kvart efter utsatt tid. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Hon är som ett riktigt fint vin, blir bara bättre med tiden. Därför tycker vi att ett passande namn på henne skulle vara Vintage!

Caroline: Artifex

Caroline är en riktig kreatör! Hon tycker mycket om att teckna och måla och är även väldigt pysslig av sig. Hon är alltid engagerad och noggrann i allt hon tar för sig och är även en väldigt engagerad och trogen vän. Hon tycker mycket om att baka, kanske mest för att hon själv ofta är väldigt sötsugen! Vi tycker därför att är ett mycket passande namn till Caroline skulle vara Artifex vilket är det latinska namnet för kreativ.

Rebecka: Syr

Hon är en kämpe för rättvisan och systerskapet är viktigt för henne. Hon är även en riktig kattälskare och vilket påminner oss om Freja som är en mytologisk gudinna som är väldigt fäst vid sina två katter som drar hennes vagn. Rebecka har även en väldigt syrlig humor vilket kan kopplas till det namn vi valt och som även är ett annat namn för gudinnan Freja. Vi tycker att Rebecka borde få namnet Syr.

Nathalie: K9

Nathalies stora passion är hundar och framförallt schäfern står henne varmt om hjärtat. Hon är även en sann kaninvän. Nathalie är en av de mest ihärdiga och trofasta på våra hundaktiviteter och kommer alltid med en positiv attityd. Likt människans bästa vän, hunden är hon trafast och en riktigt bra vän. Vi tycker därför att Nathalies namn ska vara K9.

Lova: Godzilla

Lova är en väldigt färgstark person, står för sina åsikter och är inte rädd för att säga vad hon tycker. Hon tar sig alltid förbi sådant som står i vägen för henne och är målmedveten och stark. Hon är en riktigt bra vän och tvekar aldrig att försvara de hon bryr sig om. Hon tycker även väldigt mycket om reptiler. Vi tycker därför att Lova bör få namnet Godzilla.

Jamsine: O’boj

Jasmine är en väldigt peppande och aktiv person, hon vill gärna få med alla och är en stark person inom kåren. Detta kan även se om man tittar på alla inlägg på våra Facebook sidor, där finns många inlägg där Jasmine peppar och hejar på alla att hänga med och engagera sig. Hon är även en riktig killtjusare. Hon har även ett förflutna i Skåne. Därför tycker vi att namnet O’boj passar henne bra. För precis som pepp(s) persson är hon väldigt peppig!

Katarina: Raven

Katarina har en väldigt stor kärlek och fascination av korpar, hon är även precis som korpen matglad och tackar inte nej om det bjud på fika. Hon tycker även väldigt mycket om Harry potter och vi anser att ett passande elevhem skulle vara Ravenclaw där krativitet, intelligens och snabbtänkthet, åtminstone i vissa lägen 😉 Vi tycker därför att Raven är ett passande namn.

Moa: Salmo

Moa är en glad och livlig person som tycker om att bada och är väldigt lekfull. Moa är inte rädd för att gå emot strömmen och har en stark vilja. Hon kommer även från Norrland och vi tycker därför att hennes namn borde vara Salmo, vilket är det latinska namnet för lax.

Emelie: Flyt

Oavsett vad Emelie tar för sig lyckas hon alltid hålla huvudet ovanför vattenytan, med hennes eftertänksamma, lugna inställning till allt lyckas hon alltid hålla sig cool, likt sköldpaddan Flyt från Hitta Nemo. Eftersom guldfisk inte är ditt totem så blev ett annat undervattensdjur en koppling till din passion för akvariefiskar. Vi anser därför att ditt namn borde vara Flyt.

Isabelle: Castor

Isabelle är väldigt pysslig, ordningsam och älskar att baka. Likt bävrar som är en av de mest ordningsamma och händiga gnagare i naturen. Det finns även en barnbokskaraktär, i form av en bäver som är väldigt händig, pysslig, oändligt snäll och omtänksam, precis som Isabelle. Bävern är även en gnagare vilket är Isabelles stora passion och det gör namnet än mer passande. Denna karaktär har namnet Castor som även är det latinska namnet för bäver, och det tycker vi skulle passa Isabelle!

Johanna: Matellus

Johanna är en väldigt varm och omtänksam person. Hon är mån om våran jord, om livet ovanpå den och även om människorna runt omkring henne. Hon är vår egen moder jord som på latin heter mater natura. Det finns även en gudinna i grekisk mytologi som likt vår jord hette tellus. Hon var känd för sitt stora hjärta och för att vara en bra lyssnare. Det är med dessa anledningar som vi tycker att Johannas kårnamn bör vara Matellus.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s