Lokaliseringsfrågan

Uppdatering 2013-02-20
Styrelsen har tyvärr beslutat att utbildningarna (Etologi & Djurskydd, samt Djursjukskötar-programmen) ska flyttas till Ultuna.
Klicka här för att läsa beslutet.

________________________________________________________________

Den 6 november 2012 presenterades utredningen ”On the education on SLU” där det föreslås att grundutbildningarna i Skara (Etologi- & djurskyddsprogrammet och Djursjukskötarprogrammet) ska flyttas till Ultuna. I en annan utredning, ”SLU Organisation”, föreslås det att organisationen ska koncentreras i tre huvudorter varav Skara inte är en av dem. Kåren motsätter sig förslagen och kämpar från flera håll att utbildningarna ska få stanna kvar. Bland annat har kåren skrivit ett remissvar med flera argument till varför utbildningarna bör stanna i Skara. De har även gjort en adventskalender med locköppningen, där ett argument gömmer sig under varje lock.

I samband med SLU:s styrelses besök i Skara den 17 december 2012 hölls ett fredligt fackeltåg av studenter, anställda och övriga engagerade själar för att stödja att utbildningarna ska behållas i Skara.

Länkar
Beslut om flytt
On the Education on SLU
SLU Organisation
SSK:s remissvar
SLUSS remissvar

SSK:s Adventskalender

Utredningen föreslår att SLU i Skara bidrar till att fylla igen de glapp som finns i informations- och kunskapsflöden mellan forskning och praktik. För att kunna förverkliga detta behöver forskningen vid SLU i Skara vidareutvecklas och förstärkas. Utredningen föreslår nya kompletterande forskningsfält som erbjuder samhället forskning och kompetens inom ramen för ansvarsfull produktion.
 
Hela utredningen kan läsas via följande länk: 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s